How to

Een kleine how-to

Elk kunstwerk is uniek en laat vooral je creativiteit de vrije loop gaan, maar beginnen is altijd lastig. Wij geven je daarom een paar tips om je op weg te helpen.

  1. Alles valt of staat met een goede voorbereiding!
  2. Omdat de spray nevelt, zorg dat je alles goed afplakt met tape en folie; ook je plafond en de mu(u)r(en) naast het stencil, meubels en vergeet de vloer niet.
  3. Spuitbussen goed schudden! Laat de dop erop zitten, dan gebeuren er geen ongelukken.
  4. Maak een testje op een stuk karton. De spuitbussen die we bijleveren zijn op waterbasis. Dat betekent dat het drogen wat langer duurt. Experimenteer!
  5. Trek oude kleren of een overall aan. Doe een mondkapje op. Bij kinderen is ook een veiligheidsbril aan te raden.
  6. Bepaal waar je je stencil wilt hebben en zet ‘m vast met een paar flinke stukken schilder tape. Voor de perfectionisten onder ons: gebruik een waterpas om te checken of ‘ie echt recht hangt.
  7. Kies je kleuren. Een zwarte en een witte spuitbus zijn natuurlijk onmisbaar. Naast de voor de hand liggende primaire kleuren is het ook altijd leuk om een donkere en lichtere tint te gebruiken, zodat je overgangen kunt maken.
  8. Bewaar je zwarte en witte spuitbussen voor het laatst. Door eerst de ondergrond op te zetten en later de outlines toe te voegen, krijg je het strakste resultaat.
  9. Spuitbussen met lagedruk en skinny caps werken het beste. Zo heb je meer controle. De skinny caps zorgen voor dunne lijnen, waardoor je minder druipers krijgt.

De spuitbussen die we bij jouw stencil(s) leveren zijn van MTN en op waterbasis. Dat betekent dat ze een heel stuk vriendelijker voor de neus en longen zijn, maar ook dat het langer duurt voordat het droogt.