Tja, dat is nog 'ns een domper. Wat de gezelligste tijd van het jaar moet zijn, wordt nu toch wel heel anders dan dat we gewend zijn..
Dat betekent dat we nog meer uren samen in een woning doorbrengen en dan kan de anderhalve meter afstand ook in huis wel 'ns van pas komen ;-) Daarom heb ik besloten deze blog te besteden aan 5 tips om -ook in kleine(re) ruimtes- meerdere chillplekjes te maken.
1. Laat alle zogenaamde 'regels' over wat wel of niet kan in huis los!
Dus, is er ruimte in de keuken, onder de trap, in de hal, op de overloop, hoekje in een kamer, achter de bank, in de schuur/garage? Dan hoef je niet te denken: "Dat kan toch niet?!" Juist WEL!
Tip: roomdeviders kunnen hier ook van pas komen.
2. Extra plekjes in huis maken kan heel makkelijk als je je meubels, verlichting en assecoires multi-inzetbaar/multifunctioneel maakt.
Loop 'ns door je huis en kijk in alle ruimtes wat je daar hebt staan. Dat kan een poef, stoel, zitzak, stapel kussens, kastje, tafeltje of iets anders zijn. Alles waarvan je denkt "Dat kan ik op die plek nu best missen" neem je mee naar je nieuwe chillplek. Als het er nog niet meteen als een chillplekje uitziet, is niet erg. Dat komt wel!
3. Een extra chillplekje heeft altijd goede verlichting nodig.
Goede verlichting is belangrijk om het plekje ook een knus gevoel te geven. Zorg ervoor dat het licht in een bundel schijnt (up-en downlighter, downlighter of diffuus licht) zodat het licht 'op het plekje blijft'. Anders kan het andere plekken in huis juist minder fijn maken. Het makkelijkst te gebruiken is een staande lamp die rank is of een smalle tafellamp die voldoende licht geeft. Soms kan de snoer een probleem zijn; dan zijn draadloze lampen een goede uitkomst!
4. Kleuren bepalen de sfeer.
Een chillplek moet zorgen voor een relaxte sfeer. Ook kleuren zijn daarbij belangrijk. Omdat het een heel eigen plekje wordt, is het belangrijk dat de kleuren die je gebruikt elkaar aanvullen. Gebruik dus niet teveel kleuren en zorg er juist voor dat de kleuren in dezelfde kleurstijl zitten (ton-sur-ton).
5. Maak de chillplek af met assecoires.
Last but not least, maak je het chillplekje af met assecoires. Een plant(je) zorgt voor rust, een (klein) vloerkleed zorgt voor geluiddemping en warmte, een spiegel (afhankelijk van de locatie) zorgt voor ruimtelijkheid, een kleine bijzettafel zorgt voor gemak, kussens voor gemak en gezelligheid en een kaarsje of andere kleine woonassecoire is altijd welkom!
Ik hoop dat deze blog weer wat nieuwe ideeën heeft opgeleverd. En... foto’s van creatieve, out of the box, multifunctionele chillplekjes zijn meer dan welkom!
Groet en tot de volgende blog!
Chantal Verhoof